Title H2
Title H2
Title H2
Voor 4 personen
2 kg mosselen
1 grote gele ui
25 cl amber bier
4 el dubbele room
peper en zout
25 g krulpeterselie
2 el olijfolie
1 citroen
Vooraf te doen
- Steek de barbecue aan.
- Was de mosselen en zet ze apart.
- Wanneer de kolen heet zijn, plaats je een gietijzeren wok of braadpan op het rooster (afhankelijk van het weer kun je dit recept ook op een bakplaat bereiden).
Title H2
Bereiding
- Snipper de ui en fruit enkele minuten in de wok (tot hij glazig is, niet bruin).
- Giet in de wok (op volgorde): de mosselen, het bier, de takjes peterselie, de crème fraîche, peper & zout en de knoflook. Roer goed door elkaar.
- Sluit de barbecue (of dek af als je een bakplaat gebruikt) en laat verwarmen. Af en toe roeren.
- Hak ondertussen de peterselie fijn en snijd de citroen in vieren.
Onmiddellijk serveren
- Als alle mosselen open zijn (ongeveer 3 minuten op de barbecue, iets langer op de kookplaat), is het klaar!
- Voeg de peterselie toe, meng nog een laatste keer en serveer met frietjes of boerenbrood (+ een paar partjes citroen).
Eet smakelijk!