Waarom je zéker Le Kiosque niet mag missen als je door het Terkamerenbos wandelt

Restaurant van de maand: Le Kiosque
Waarom je zéker Le Kiosque niet mag missen als je door het Terkamerenbos wandelt

Title H2

Le Kiosque bevindt zich in het hart van het Terkamerenbos en is enkel bereikbaar via een voet- en fietspad.
Dit atypische restaurant is het resultaat van een jarenlange samenwerking tussen 3 gepassioneerde én culinaire vrienden: Lisa, Charlie en Samuel. En het is Samuel die er ons vandaag alles over vertelt.“Onze omgeving is uitzonderlijk. Ons aanbod moet dus net zo uitzonderlijk zijn.”
- Samuel Urbain

BRU op een tafel van Le Kiosque

Eerst en vooral: wat is Le Kiosque?
Samuel Urbain: “Le Kiosque is vooral een sfeervolle ervaring in openlucht. Het is geen restaurant in de klassieke zin van het woord, maar een plek om gezellig iets te drinken, te lunchen of te dineren, terwijl je geniet van de prachtige omgeving. Je bent hier omringd door de natuur en je geraakt hier enkel langs een smal pad. We zijn 365 dagen per jaar open, zowel in de zomer als in de winter, weer of geen weer.”

Wat kan je zoal eten in Le Kiosque?
S.U.: “Als je naar hier komt, hoef je daar niet over na te denken. Of je nu hier bent voor een middagje of enkel je hond uitlaat, je kan hier altijd goed eten. Het was vanaf het begin heel belangrijk voor ons om de beste kwaliteit aan te bieden. Als je naar Le Kiosque komt om een croque-monsieur te eten, kan je er zeker van zijn dat het een kwaliteitscroque-monsieur is.”BRU op een tafel van Le Kiosque

Lokaal voedsel op tafel van Le Kiosque

Hoe organiseer je jezelf midden in het bos?
S.U.: “Als je bij ons komt eten, merk je dat het terras heel groot is en plaats biedt aan veel mensen, maar de ruimte voor keuken en bar is natuurlijk beperkt in het bos. Daarom maken we een aantal gerechten van tevoren klaar in onze hoofdkeuken, die iets verder staat opgesteld. Daar werkt de kok met een klein team, om ons hier in het bos te bevoorraden. Alles is vers bereid, maar in vergelijking met een traditioneel restaurant is de afstand tussen de keuken en de ‘zaal’ wel iétsje groter.”


Welke visie hebben jullie op lokale producten?
S.U.: "We werken dagelijks zoveel mogelijk samen met lokale ambachtslieden. Brood kiezen we bijvoorbeeld bij Barat, een lokale bakker. En veel andere ingrediënten van onze gerechten zijn ook lokaal. Maar we moeten wel toegeven dat het tegenwoordig moeilijk is om in België alles in grote hoeveelheden te vinden en dat we bepaalde levensmiddelen soms elders moeten kopen. Maar: we kopen áltijd kwaliteitsproducten. Qua dranken is wél alles lokaal, van Belgische frisdranken tot natuurwijn, en natuurlijk ook BRU®. Vandaag is het ondenkbaar om iets ánders dan Belgisch water te serveren in het hart van het Terkamerenbos.”
Lokaal voedsel op  tafel van Le Kiosque

Title H2

En Le Kiosque, da’s ook "In the Woods".
S.U.: "Absoluut! ‘In the Woods’ is ons evenementenmerk. In Le Kiosque organiseren we het hele jaar door evenementen, zoals filmvoorstellingen in open lucht, jazzavonden op woensdag, akoestische concerten op maandag, stand-up comedy op dinsdag, een swingende DJ op vrijdag... En vooral ‘Diner in the Woods’: dat zijn avonden in het hart van het bos, met gastchefs en in samenwerking met BRU®. Veel mensen zijn ondertussen geïnteresseerd in deze unieke avonden. Onze tweede editie dit jaar is een groot succes en we hebben al een paar grote namen uit de Belgische keuken mogen ontvangen (Joël Rammelsberg, Nathan Urbanowiez, Matthijs Mannaerts...). We gaan nog heel de zomer door, met nog 3 evenementen in augustus.”
Gezellig terras van Le Kiosque in Brussel

Title H2

Wat vinden jullie ten slotte van BRU®’s "Eet lokaal. Drink lokaal”?
S.U.: "Eet lokaal. Drink lokaal.” is helemaal waar wij voor staan. We geloven dat met goede, kwaliteitsvolle ingrediënten alledaagse gerechten vanzelf ook “goed” worden. Lokaal eten, goed eten, lokaal drinken... da’s een ingesteldheid die we in Le Kiosque sinds het begin hebben verdedigd en geclaimd. Onze omgeving is uitzonderlijk, dus moet ons aanbod net zo uitzonderlijk zijn.”


‘Diner in the Woods’ gaat nog de hele zomer door, met volgende evenementen:
- 21/08 - Milan La Roche en Antoine Jaumaus (St-Kilda)
- 22/08 - Stefan Jacobs (Hors Champs)
- 23/08 - Ugo Federico en Francesco Cury (Racine)


Voor meer info en reservatie, surf naar hier

Ontdek de andere artikels

meer weten

0
Gastronomie
Aan tafel
BRU® - Restaurant van de maand: Den Bonten Oss
Gastronomie
Aan tafel
Je hebt het gemerkt: nu de zomer in aantocht is, zijn we bij BRU® helemaal ‘into’ barbecueën. Logisch dus, dat restaurant van de maand een heus barbecuerestaurant is: Den Bonten Oss in hartje Lommel. Eigenaar Hanneke Borrenberghs verwelkomt ons met open armen in haar prachtige zaak.
Meer weten