Title H2

Wat denk je van een fruitmocktail met BRU®?

Title H2

Geef je zomerse aperitiefmomenten een boost met fruitige, alcoholvrije cocktails! Maak zelf deze Mocktail Zwarte Bes & Tijm van @fouettmagic, of doe mee aan onze wedstrijd en maak kans op een ‘kant-en-klaar’ exemplaar van het Belgische merk Mocktail Club! 

Title H2

Mocktail Zwarte Bes & Tijm 

 

BRU® bruiswater
Zwarte bessensap 

  

Voor de tijmsiroop: 

40 g verse tijm (plus nog wat extra om te dresseren)
200 g griessuiker  
200 ml water  

Title H2

De tijmsiroop bereiden 

- Was de tijm onder koud stromend water en laat uitlekken. Giet het water en de suiker in een steelpan, verwarm op een matig vuur en roer zachtjes tot het mengsel suddert. 
- Is de suiker opgelost? Voeg dan de tijm toe en zet het vuur lager. Laat 10 tot 15 minuten sudderen. 
- Laat de siroop afkoelen en zeef door een fijne zeef (knijp de takjes tijm goed uit om er de vloeistof uit te halen). Giet de siroop in een propere glazen fles (of een ander recipiënt).

 

Title H2

De mocktail bereiden 

- Leg ijsblokjes op de bodem van een glas. 
- Giet er het equivalent van 2 eetlepels tijmsiroop in, voeg zwartebessensap toe tot halverwege het glas en vul aan met BRU® bruiswater. 
- Vergeet de decoratieve toets niet en leg een takje tijm in het midden! 

Tips:  
- Tijmsiroop is ongeveer een maand houdbaar in de koelkast. 
- Voor een meer of minder uitgesproken smaak kan je de hoeveelheid tijm aanpassen.




 

Title H2

0
Topchefs kiezen voor BRU®. Jij ook?
Je vindt BRU® vaak terug op de tafels van gastronomische restaurants. Wat zou het toch zijn dat zoveel topchefs voor ons water doet kiezen?
Lees dit artikel
0
Sophie & Nicolas: élke week nieuwe verrassingen op je bord
Laat je culinair verwennen door de regionale, gastronomische keuken van Sophie & Nicolas, die je wekelijks verrassen met nieuwe, verfijnde gerechten.
Lees dit artikel
0
Mosselen op de barbecue van @fouettmagic
Waarom kiezen tussen mosselen en barbecue? Combineer deze zomer de twee met dit makkelijke en heerlijke recept van @fouettmagic.
Lees dit artikel
0
’t Werftje: het oudste restaurant van Zeebrugge
Vandaag nemen we je mee naar ’t Werftje, “het oudste cafeetje” van Zeebrugge. De zaak staat langs de hele Belgische kust bekend voor zijn vriendelijke sfeer en zijn zeevruchten – vooral de garnaalkroketten!
Lees dit artikel

Title H2