Ben jij een echte #foodie? Doe de test!

Ben jij een echte #foodie? Doe de test!

Title H2

“Foodie” is een relatief nieuw woord, dat natuurlijk afkomstig is van het woord “food”. Foodies hebben een verfijnde belangstelling voor eetcultuur en voeding. Eten is voor hen een hobby en ze genieten dan ook oprecht van de heerlijke creaties van gepassioneerde chefs. Maar ze gaan ook zélf actief aan de slag om hun culinaire ik te ontdekken en te ontwikkelen.
 
#foodies gezocht!
Ben jij ook zo dol op fijne momenten aan tafel met je vrienden en familie? Thuis of op restaurant? En ga je dan ook voor lokaal én kwaliteitsvol? Fijn, want bij BRU® denken we nét zoals jij. Misschien ben jij wel een echte #foodie… Wat denk je? Doe de test en ontdek het snel.

Title H2

Je gaat het liefst op restaurant…

4  met vrienden en familie.
3  met je partner.
1  in je eentje.
0  Je gaat helemaal niet graag op restaurant.

Lekker eten als hobby?

4  Lekker koken én eten: ik doe mee!
2  Prima, schep mijn bordje maar vol.
1  Dat vind ik een grappige trend.
0  Da’s niks voor mij.

Jouw favoriete restaurant heeft…

2  veel plaats voor al je vrienden.
1  een dansvloer.
4  een chef die elke maand iets nieuws brengt.
4  Maar 1 favoriet restaurant? Ik heb wel 6.

Een chef die met lokale producten en in het seizoen werkt…

4  is goed bezig!
2  doet zijn job.
2  maakt het zichzelf niet makkelijk.
1  is trendy, zeker?

Thuis koken…

4  is je favoriete bezigheid.
2  doe je wel eens graag.
1  daar steek je te veel tijd in.
0  is een noodzakelijk kwaad.

Jij vindt je groentjes…

1  online.
2  in de supermarkt.
bij je lokale groenteboer.
4  op jouw favoriete boerderij in de buurt.

 

Title H2

In de winter kook je thuis graag met...

4  kool, witloof, pompoen en appels.
2  aubergines, courgette, paprika en abrikozen.
0  wat ik in mijn diepvries vind.
1  mango, avocado en ananas.

Als je eens een nieuw recept wilt uitproberen…

2  kijk je in een kookboek van een bekende chef.
3  vraag je een recept in je favoriete restaurant.
4  bedenk je zelf iets.
1  Geef jou maar een recept dat je al kent.

Thuis koken voor je vrienden…

4  is helemaal je ding.
2  geeft je veel stress.
1  Stop! Jij gaat liever op restaurant.
0  Koken voor mijn vrienden? Welke vrienden?

Thuis koken voor je vrienden? Dat doe je…

4  bijna wekelijks.
2  een paar keer per jaar.
1  alleen met je verjaardag.
0  niet.

Title H2

Resultaten

Je ‘foodie’-score te weten komen? Tel de cijfers die vóór je antwoorden staan bij mekaar op.

Je score ligt tussen 0 en 10

Genieten van lekker eten (maken) is niet echt je ding. Je koopt wat er in de winkelrekken ligt en bent tevreden met een snelle hap. Wil je toch graag weten hoe je je eetgewoonten een boost kunt geven? Ontdek dan onze 10 tips om “lokaal” én “gastronomie” op een leuke manier in je leven te introduceren. Wie weet word jij ook een fan! Hier lees je er meer over.

Je score ligt tussen 11 en 29

Je hebt al een aantal fijne foodie-trekjes. Leuk! Wil je de perfectie bereiken? Kijk dan hoe je zowel actief als passief van eten (maken) kunt genieten en hoe je je passie kunt delen met vrienden en familie. En blijf gaan voor lokaal consumeren, op fijne eetplekken, en met lokale ingrediënten en een heerlijk glas BRU®! Jouw eigen lokale tafel creëren? Dat doe je zo!

Je score ligt tussen 30 en 40

Jij bent een echte foodie, want je bent dol op lekker eten. Daarvoor ga je niet enkel op restaurant, maar je gaat ook zélf in de keuken aan de slag, met lokale ingrediënten van hier én met de nieuwste tips & tricks die je van culinaire experts hebt opgestoken. Én je deelt je passie graag met je vrienden en familie, door hen thuis uit te nodigen of mee te nemen naar jouw favoriete foodplekjes. Wat dacht je van je eigen food-blog? Fijn dat je dezelfde waarden deelt als BRU® en de grote chefs waarmee we samenwerken. Laat je nog meer inspireren door lokale gastronomie ! Elke maand zetten we zo een restaurant in de kijker, omwille van de lokale filosofie en passie voor lekkere producten van bij ons. Chefs met een hart voor regionale savoir-faire nemen je mee op culinair avontuur. Benieuwd? Je vindt al onze restaurants van de maand op onze website. 

Ontdekken

Title H2

gesneden donkere Belgische chocolade op een chique tafel
Lokaal
Water
Is chocoladesmaak altijd dezelfde? Doe de test.
Lokaal
Water
Twee lokale producten die het beste in elkaar naar boven brengen? Dat klopt. Doe nu de BRU® chocoladetest.
Lees dit artikel
lokale producent en consument in een tarweveld
Lokaal
Hoe lokaal ben jij? Doe de test!
Lokaal
Is lokaal kopen al een dagelijkse gewoonte geworden? Doe onze test, ontdek hoe lokaal je bent en hoe je het nóg beter kan doen.
Lees dit artikel
0
Gastronomie
Aan tafel
BRU® - Restaurant van de maand: Den Bonten Oss
Gastronomie
Aan tafel
Je hebt het gemerkt: nu de zomer in aantocht is, zijn we bij BRU® helemaal ‘into’ barbecueën. Logisch dus, dat restaurant van de maand een heus barbecuerestaurant is: Den Bonten Oss in hartje Lommel. Eigenaar Hanneke Borrenberghs verwelkomt ons met open armen in haar prachtige zaak.
Lees dit artikel
0
BRU® - Restaurant van de maand: Mil & Zim
Dit najaar trekken we naar Waremme, naar wijnbar Mil & Zim, waar we kennismaken met de sprankelende eigenaar François Fagnoule. François is een wijnliefhebber met een behoorlijk atypische achtergrond. Hij aarzelde niet om zijn leven op zijn kop te zetten om ons de mooiste flessen wijn te laten ontdekken. Neem alvast een glas, hier komt zijn verhaal!
Lees dit artikel

Title H2