December leent zich perfect voor hoogstaande gastronomische momenten. Daarom neemt BRU® je deze maand graag mee naar het centrum van Brussel, naar het art-decojuweel dat het Paleis voor Schone Kunsten is. Welkom in Bozar Restaurant, waar de tweesterrenkeuken van Karen Torosyan op je wacht.
Title H2
Title H2
Title H2
Het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel was het laatste gebouw dat Victor Horta na de Eerste Wereldoorlog ontwierp. Deze “tempel van de kunsten” werd ingehuldigd in 1928 en was gewijd aan alle edele kunstuitingen: muziek, zang, schilderkunst en beeldhouwkunst.
Het gebouw werd in 2003 omgedoopt tot Bozar en is doordrenkt van modernisme en art deco. Het is altijd een mekka gebleven voor het Brusselse culturele leven, maar ook voor gastronomie! Het restaurant werd in 2010 volledig gerestaureerd volgens de oorspronkelijke plannen en overgenomen door chef Karen Torosyan. Het kader ademt karakter, met een keuken die zowel verfijnd als modern is.
Title H2
Voor chef Torosyan is het historische verleden van het gebouw een grote bron van inspiratie. Als – van oorsprong Armeense – vakman met twee Michelinsterren is hij voortdurend op zoek naar smaak. Met zijn passie voor voorouderlijke culinaire technieken verheft hij zijn bladerdeeggerechten – pasteien, ‘pithiviers’ en ‘granivore’ gerechten – tot echte kunstwerken. Ze worden zelfs aan tafel gepresenteerd voor ze de oven ingaan.
Goed om weten: als je van deze specialiteiten wilt genieten, moet je 48 uur van tevoren reserveren.
Title H2
Noordzeekrab, sint-jakobsschelpen, gevogelte uit Bresse, rundvlees uit Aubrac ... Karen Torosyan houdt van de iconische gerechten van de Franse gastronomie. Hij interpreteert ze stuk voor stuk met finesse en precisie. Wil je de keuken van deze perfectionist ontdekken? Kies dan uit een 5- of 7-gangenmenu, met of zonder wijnarrangement. En 's middags is er een lunchmenu van 3 gangen. Kies je liever à la carte? Ga je gang!
Title H2
De grootste chefs kiezen voor BRU®, en Karen Torosyan is geen uitzondering: hij koos voor het Belgische natuurlijk bruisende water om zijn gastronomische gerechten alle eer aan te doen. En tijdens de feestdagen zijn de tafels van Bozar Restaurant extra feestelijk zijn, want BRU® lanceert een limited edition van zijn fles, ontworpen door Denis Meyers. Deze Belgische kunstenaar is bekend voor zijn werk waarin woorden centraal staan. Logisch dat hij voor het flesetiket woorden selecteerde die helemaal passen bij de geest van BRU®.
‘Zin’ gekregen in een gastronomisch uitstapje naar Bozar Restaurant? Vergeet dan zeker niet om te reserveren!
Bozar Restaurant
Baron Hortastraat 3
1000 Brussel
+32 2 503 00 00
https://bozartrestaurant.be/nl