Title H2

Bozar Restaurant: topgastronomie in het art-decokader van het Paleis voor Schone Kunsten.

Title H2

December leent zich perfect voor hoogstaande gastronomische momenten. Daarom neemt BRU® je deze maand graag mee naar het centrum van Brussel, naar het art-decojuweel dat het Paleis voor Schone Kunsten is. Welkom in Bozar Restaurant, waar de tweesterrenkeuken van Karen Torosyan op je wacht.

Title H2

Een uitzonderlijke plek

Het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel was het laatste gebouw dat Victor Horta na de Eerste Wereldoorlog ontwierp. Deze “tempel van de kunsten” werd ingehuldigd in 1928 en was gewijd aan alle edele kunstuitingen: muziek, zang, schilderkunst en beeldhouwkunst.

Het gebouw werd in 2003 omgedoopt tot Bozar en is doordrenkt van modernisme en art deco. Het is altijd een mekka gebleven voor het Brusselse culturele leven, maar ook voor gastronomie! Het restaurant werd in 2010 volledig gerestaureerd volgens de oorspronkelijke plannen en overgenomen door chef Karen Torosyan. Het kader ademt karakter, met een keuken die zowel verfijnd als modern is.

Title H2

Een ambachtelijke chef

Voor chef Torosyan is het historische verleden van het gebouw een grote bron van inspiratie. Als – van oorsprong Armeense – vakman met twee Michelinsterren is hij voortdurend op zoek naar smaak. Met zijn passie voor voorouderlijke culinaire technieken verheft hij zijn bladerdeeggerechten – pasteien, ‘pithiviers’ en ‘granivore’ gerechten – tot echte kunstwerken. Ze worden zelfs aan tafel gepresenteerd voor ze de oven ingaan.

Goed om weten: als je van deze specialiteiten wilt genieten, moet je 48 uur van tevoren reserveren.

Title H2

Menu of à la carte?

Noordzeekrab, sint-jakobsschelpen, gevogelte uit Bresse, rundvlees uit Aubrac ... Karen Torosyan houdt van de iconische gerechten van de Franse gastronomie. Hij interpreteert ze stuk voor stuk met finesse en precisie. Wil je de keuken van deze perfectionist ontdekken? Kies dan uit een 5- of 7-gangenmenu, met of zonder wijnarrangement. En 's middags is er een lunchmenu van 3 gangen. Kies je liever à la carte? Ga je gang!

Title H2

BRU® x Denis Meyers: een limited edition die woorden doet sprankelen

De grootste chefs kiezen voor BRU®, en Karen Torosyan is geen uitzondering: hij koos voor het Belgische natuurlijk bruisende water om zijn gastronomische gerechten alle eer aan te doen. En tijdens de feestdagen zijn de tafels van Bozar Restaurant extra feestelijk zijn, want BRU® lanceert een limited edition van zijn fles, ontworpen door Denis Meyers. Deze Belgische kunstenaar is bekend voor zijn werk waarin woorden centraal staan. Logisch dat hij voor het flesetiket woorden selecteerde die helemaal passen bij de geest van BRU®.

‘Zin’ gekregen in een gastronomisch uitstapje naar Bozar Restaurant? Vergeet dan zeker niet om te reserveren!

 

Bozar Restaurant
Baron Hortastraat 3
1000 Brussel
+32 2 503 00 00
https://bozartrestaurant.be/nl

Title H2

Title H2

0
Gastronomie
Aan tafel
BRU® - Restaurant van de maand: Den Bonten Oss
Gastronomie
Aan tafel
Je hebt het gemerkt: nu de zomer in aantocht is, zijn we bij BRU® helemaal ‘into’ barbecueën. Logisch dus, dat restaurant van de maand een heus barbecuerestaurant is: Den Bonten Oss in hartje Lommel. Eigenaar Hanneke Borrenberghs verwelkomt ons met open armen in haar prachtige zaak.
Lees dit artikel
0
Gastronomie
Aan tafel
BRU® - Restaurant van de maand: Hof ter Bellebroek
Gastronomie
Aan tafel
Je vindt Hof ter Bellebroek in het landelijkste gedeelte van Oudenaarde. Olivier De Vrieze, Pauline Glorieus en hun team verwelkomen je in hun charmante, gerenoveerde vierkantshoeve en verwennen je met hun brasseriemenu met gastronomische toets. Tijd voor een gesprek met Olivier!
Lees dit artikel
0
BRU® - Restaurant van de maand: Mil & Zim
Dit najaar trekken we naar Waremme, naar wijnbar Mil & Zim, waar we kennismaken met de sprankelende eigenaar François Fagnoule. François is een wijnliefhebber met een behoorlijk atypische achtergrond. Hij aarzelde niet om zijn leven op zijn kop te zetten om ons de mooiste flessen wijn te laten ontdekken. Neem alvast een glas, hier komt zijn verhaal!
Lees dit artikel
0
Gastronomie
"L'Improbable”: een verrassende plek, waar je heerlijk geniet van creatieve bistronomie
Gastronomie
Deze maand neemt BRU® je mee naar “L'Improbable”, een vroegere autogarage. Die is omgetoverd tot een modern en gezellig restaurant, waar je kunt genieten van unieke bistronomische ervaringen!
Lees dit artikel