Title H2

Het ideale terras om van de zomer te proeven.

Title H2

Op welk terras geniet je het best van de zomer? Die vraag stellen we aan onze experten van Brussels Kitchen. Zij gaan onmiddellijk... de Fox uittesten. Deze gloednieuwe “foodcourt” vind je in Mix, in de voormalige gebouwen van de Royale Belge.

Title H2

Bij hun aankomst zijn onze experts meteen gefascineerd door deze nieuwe gastronomische plek in Watermaal-Bosvoorde. Dankzij het grote terras met vrij uitzicht, de bomen, de waterpartij en de grote parasols voel je meteen dat je niet meer in Brussel-stad bent. 

De Fox laat je de keuze uit zo’n tien eetkraampjes, waar je terechtkunt voor élke smaak. Onze experts gaan op zoek naar inspiratie en wandelen door de gangpaden, om alle borden te bekijken. Het is niet makkelijk kiezen, want alles ziet er heerlijk uit. Uiteindelijk zetten onze experts hun (smaak)zinnen op 4 kraampjes, om zoveel mogelijk lekkers uit te proberen.

Voor de eerste keuze is er geen enkele aarzeling: Roca is een Zuid-Amerikaanse eetkraam met taco's, gemaakt van echte zelfgemaakte maïstortilla's. Onze experts bestellen er meteen drie (€ 14,90). Hun volgende eetkraam: Coast, dat enkel zeevruchten serveert. Hoewel ze twijfelen over de kokkels met kerrie, kokos en geconserveerde citroen (€ 12), is het uiteindelijk de ‘lobster roll’ (€ 15), die de doorslag geeft. De volgende stop: de oosterse smaken van Roru Rolls, het nieuwe concept van Umamido, waar onze experts de maki met shitake en gele radijs bestellen. "Het is simpel, maar goede maki moet perfect zijn," zegt een van hen. Tot slot, en zéker niet te missen: Sababa, een concept uit het Midden-Oosten, gebaseerd op dagelijks vers gemaakt challahbrood. Je kunt er kiezen tussen rundergehaktballetjes in tomatensaus en geroosterde bloemkool met amandelen en beurre blanc.

Title H2

Zo, met vier bestelbuzzers in de hand nemen onze experts plaats op het terras, waar je de prachtige erkers van het voormalige gebouw van de Koninklijke Belgische Luchtmacht kunt bewonderen. Na een paar minuten beginnen alle buzzers te zoemen en kan het smullen beginnen... met een glaasje BRU® erbij, om de gerechten nog meer smaak te geven. De gehaktballetjes zijn zo luchtig en moelleux als je maar kunt wensen, en zitten vol verse kruiden. Allemaal erg lekker, en zoals verwacht behoorlijk hartig. Maar: je kan niet vertrekken zonder alle borden leeg te eten!

Een uurtje later zitten onze experts op de fiets en mijmeren al over hun volgende bezoek aan de Fox. Dan is het proeven van Napolitaanse pizza's en mozzarellabars bij Moza, van de Japanse pannenkoeken van Belgisch Topchef-kandidaat César bij Lova of van een Argentijnse asado-barbecue bij Loulou. Genieten kan je er dus de hele zomer!

Wil je deze unieke plek ook ontdekken?

Fox – Food market
Vorstlaan 25, 1170 Watermaal-Bosvoorde
https://www.fox.brussels/nl

Title H2

0
BRU® - Restaurant van de maand: Canapé
Voor wie houdt van lekker aperitieven, is er nu de nieuwe hotspot Canapé in Tervuren. Niet zomaar een restaurant maar een uniek apero-concept dat een nieuwe draai geeft aan het typische aperitiefmoment. Topchef Jeroen De Pauw legt ons uit wat Canapé zo uniek maakt.
Lees dit artikel
0
Gastronomie
Aan tafel
BRU® - Restaurant van de maand: Den Bonten Oss
Gastronomie
Aan tafel
Je hebt het gemerkt: nu de zomer in aantocht is, zijn we bij BRU® helemaal ‘into’ barbecueën. Logisch dus, dat restaurant van de maand een heus barbecuerestaurant is: Den Bonten Oss in hartje Lommel. Eigenaar Hanneke Borrenberghs verwelkomt ons met open armen in haar prachtige zaak.
Lees dit artikel
0
Gastronomie
Aan tafel
BRU® - Restaurant van de maand: Hof ter Bellebroek
Gastronomie
Aan tafel
Je vindt Hof ter Bellebroek in het landelijkste gedeelte van Oudenaarde. Olivier De Vrieze, Pauline Glorieus en hun team verwelkomen je in hun charmante, gerenoveerde vierkantshoeve en verwennen je met hun brasseriemenu met gastronomische toets. Tijd voor een gesprek met Olivier!
Lees dit artikel
0
BRU® - Restaurant van de maand: Mil & Zim
Dit najaar trekken we naar Waremme, naar wijnbar Mil & Zim, waar we kennismaken met de sprankelende eigenaar François Fagnoule. François is een wijnliefhebber met een behoorlijk atypische achtergrond. Hij aarzelde niet om zijn leven op zijn kop te zetten om ons de mooiste flessen wijn te laten ontdekken. Neem alvast een glas, hier komt zijn verhaal!
Lees dit artikel

Title H2