Ons water

Ons water
Het water dat natuurlijk bruisend uit onze Belgische bron komt.
Weet je wat we doen om het water van BRU® te laten bruisen?

Title H2

Niets. 

Helemaal niets.
Want de fijne bubbels in ons water zijn het resultaat van een zeldzaam fenomeen, waarbij het water in de ondergrond van de streek rond Stoumont zich vermengt met koolstofdioxide, die afkomstig is van vroegere vulkanische activiteit in de diepe ondergrond van de regio. Als BRU® aan zijn bron ontspringt is het dus al natuurlijk bruisend.

Title H2

Kom meer te weten over dit unieke water, dat goed is voor je gezondheid, je fijne gerechten én het milieu.

Uit het hart van onze Belgische Ardennen.

Uit het hart van onze Belgische Ardennen.

BRU® water ontspringt natuurlijk licht bruisend vlakbij het Ardense dorpje Stoumont. De bron ligt in een prachtig beschermd groengebied van 4.250 hectare, waar de ondergrond een specifieke minerale samenstelling heeft. Daardoor krijgt ons water zijn perfect neutrale smaak.

Uit het hart van onze Belgische Ardennen.

Natuurlijke parels.

Natuurlijk bruisend.

De kostbare, natuurlijke bubbels van BRU®ontstaan door een zeldzame vermenging van het water uit de ondergrond in en rond Stoumont met koolstofdioxide, die ontstaan is door oeroude vulkanische activiteit in de diepe bodemlagen van de regio. Wanneer ons water aan de bron ontspringt, is het dus van nature al een licht bruisende, sprankelende verfrissing… Daar hoeven we niets meer aan toe te voegen!Wist je dat BRU® een ondergrondse reis maakt van meer dan 50 jaar, voor het natuurlijk bruisend aan zijn bron ontspringt? 
Natuurlijk bruisend.

Erkend als natuurlijk mineraalwater.

Erkend als natuurlijk mineraalwater.

BRU® is erkend door de Federale Overheidsdienst Volksgezondheid als ‘natuurlijk mineraalwater’. Om zo’n erkenning te krijgen moet de minerale samenstelling van het bronwater altijd stabiel blijven en moet het altijd afkomstig zijn van dezelfde bron. Die bron en zijn natuurlijke omgeving moeten beschermd zijn tegen elk risico op vervuiling, zodat het bronwater zijn 100% natuurlijke en originele zuiverheid bewaart. Chemische behandeling is dus strikt verboden. Qua engagementen kan dat echt wel tellen! Geen wonder dat we bij BRU® heel trots zijn dat we onderscheiden werden met het AWS  Platinum label. Dat is de hoogste onderscheiding die de Alliance for Water Stewardship uitreikt aan bedrijven die hun water en waterbronnen duurzaam beheren. Hoe we dat realiseerden kan je hier lezen.Je mag als merk pas positieve gezondheidsclaims gebruiken als je erkend bent als ‘natuurlijk mineraalwater’.

bos met zon door de bomen

BRU®: unieke smaakmaker aan tafel.

BRU®: unieke smaakmaker aan tafel.

Vergeet niet om voor je diners zéker een fles BRU® op tafel te zetten. De unieke smaak en samenstelling van ons natuurlijk bruisend water doen je gerechten namelijk álle eer aan. Dat komt zo...

Bij BRU® is het minerale evenwicht tussen calcium en magnesium hetzelfde als bij een goede wijn. Bovendien heeft ons water ook een laag zoutgehalte. Daardoor heeft het een neutrale smaak en komen gerechten en wijnen helemaal tot hun recht. Kortom: redenen genoeg om voor BRU® te kiezen als perfecte tafelgenoot!

Hetzelfde minerale evenwicht als topwijnen.

Hetzelfde minerale evenwicht als topwijnen.

De minerale samenstelling van BRU® is stabiel. Dat hoort ook zo om door het Ministerie van Volksgezondheid officieel erkend te worden als ‘natuurlijk mineraalwater’.

Uiterst zuiver water, met een zeer lage droogrest.

Na
mg/l
8
K
mg/l
1,5
Ca
mg/l
21
Mg
mg/l
19
Cl
mg/l
4
SO4
mg/l
5
NO3
mg/l
<0,5
HCO3
mg/l
180
SiO2
mg/l
19
Droogrest
mg/l
160
Natuurlijk CO2
g/l
4,4

bruisend of niet, dit Belgische mineraalwater hoort op je tafel 

Bruisend of niet, dit Belgische mineraalwater hoort op je tafel  


Al onze glazen en plastic flessen zijn “groen”, ook al zijn ze transparant.
Je kiest immers altijd voor duurzaamheid, of je nu gaat voor onze herbruikbare glazen flessen of voor onze flessen uit PET 100% recycleerbaar plastic.