Vanaf nu ben je dus de hele avond welkom in jouw favoriete wijnbar. Daarom selecteerden Chloé en Céline van ‘Brussels' Kitchen’ voor BRU® hun 4 favoriete wijnbars, die stuk voor stuk ook jouw favoriet kunnen worden. En terugkomen? Dat doe je sowieso!
Title H2
Title H2
Vanaf nu ben je dus de hele avond welkom in jouw favoriete wijnbar. Daarom selecteerden Chloé en Céline van ‘Brussels' Kitchen’ voor BRU® hun 4 favoriete wijnbars, die stuk voor stuk ook jouw favoriet kunnen worden. En terugkomen? Dat doe je sowieso!
Title H2
‘Dinsdag pannenkoekendag’, hummus van rode bonen, komkommer op Thaise wijze, gerookte zalm met cashewcrème en mierikswortel… in wijnbar Tarzan krijg je het water in de mond bij zoveel keuze. En de wijnsuggesties? Die zijn altijd spot-on, heerlijk én 100% natuurlijk. Ja, het Tarzan-team legt je echt in de watten. En dan is er nog een fijn extraatje: ‘The Jane’, de aangrenzende wijnkelder, waar je alle favorieten kunt kopen die je de avond zelf hebt geproefd.
Washingtonstraat 59
1050 Brussel
+32 2 538 65 80
Title H2
‘Titulus’ evolueerde van wijnwinkel tot wijnbar met restaurant-allures. Je kan er genieten van een héél fijne kaart met kleine gerechtjes om te delen. Die zijn altijd ‘in het seizoen’ en worden met liefde bereid door chef-kok Lyla. Veelkleurige worteltjes, in ‘gochujang’ gemarineerde eierdooier, brochettes van geroosterde en gekarameliseerde rode biet of een moerasbonendip met peterselieolie… Mmm. Met een glas natuurlijke wijn in de ene hand en een glas BRU® in de andere is je maaltijd telkens weer een echte traktatie. En de grootste plus? Elke maand organiseren eigenaars Vivien en Baptiste een sake masterclass en op verzoek zijn er ook proeverijen!
Waversesteenweg, 167a
1050 Brussel
+32 2 512 98 30
Title H2
Lokale ontmoetingsplek, ‘place to be’ voor je lunch, buurtrestaurant, bar of wijnbar – ‘Le Dillens’ is het allemaal. De essentie: het fijne zuidelijke sfeertje, dat aan het Julien Dillensplein ontstond toen daar 10 jaar geleden de lichtslingers voor het eerst oplichtten. Met de wijnen zit je altijd goed, want er komen er veel van bij ‘Titulus’. En qua eten is fingerfood hier onze favoriet: kabeljauwaccras, gebakken kippenvleugels, geroosterde ribbetjes, een garnalenbisque... Heerlijk! Het grote pluspunt? Dat je hier sowieso moet terugkomen om de rest van het aanbod te ontdekken, met onder meer een lunchbrunch. En dan is er ook nog ‘Le Dillens’ tweede, meer gastronomische adresje: ‘Ivresse’. Ook de moeite!
Julien Dillensplein 11
1060 Sint-Gillis
+32 2 538 31 36
Title H2
In de zomer valt vooral het terras van ‘Winery Boitsfort’ op. Geen plek zo rustig als de Drie Lindenstraat in Watermaal-Bosvoorde om te genieten van een drankje onder de laatste zonnestralen. De indeling binnen? Half bar, half wijnkelder. Je bent er zeker aan het juiste adres om er je wijn te kiezen en vooral: ervan te genieten! Want de zalige filosofie van de eigenaars is dat klanten de kans krijgen om te proeven vóór ze kopen. De oorspronkelijke wijnwinkel veranderde zo in een ultravriendelijke wijnbar, waar de flessen in de wijnkelder kunnen worden geproefd voor 10 euro kurkgeld. Sommige wijnen zijn natuurlijk, andere biodynamisch, maar dat is niet alles. Hier moet wijn boven alles goed én goed geproduceerd zijn. En de keuken? Proef zeker de uitstekende makreelrillettes en huisgemaakte gravlax van zalm. Grote plus: voor ongeveer 50 euro per persoon organiseert eigenares Laurence een proeverij van wel 7 verschillende wijnen!
Drie Lindenstraat 1
1170 Watermaal-Bosvoorde
+32 2 895 77 73