Title H2

Ceci n’est pas un wine bar
4 trendy wijnbars die veel méér zijn dan een wijnbar

Title H2

De tijd dat mensen aperitiefden op één bepaalde plek, om daarna ergens anders te gaan dineren, is voorgoed voorbij. Aperitiefplankjes maken plaats voor kleine deelgerechtjes en de wijnbars van nu ademen de sfeer van echte restaurants. Ook in trendy wijnbars vind je nu de beste chef-koks, die er hun eigen creativiteit combineren met die van de sommelier, om samen een heerlijk menu voor te stellen.  

Vanaf nu ben je dus de hele avond welkom in jouw favoriete wijnbar. Daarom selecteerden Chloé en Céline van Brussels' Kitchen voor BRU® hun 4 favoriete wijnbars, die stuk voor stuk ook jouw favoriet kunnen worden. En terugkomen? Dat doe je sowieso! 

Title H2

Tarzan

Dinsdag pannenkoekendag, hummus van rode bonen, komkommer op Thaise wijze, gerookte zalm met cashewcrème en mierikswortel… in wijnbar Tarzan krijg je het water in de mond bij zoveel keuze. En de wijnsuggesties? Die zijn altijd spot-on, heerlijk én 100% natuurlijk. Ja, het Tarzan-team legt je echt in de watten. En dan is er nog een fijn extraatje: The Jane, de aangrenzende wijnkelder, waar je alle favorieten kunt kopen die je de avond zelf hebt geproefd. 

 

Washingtonstraat 59 
1050 Brussel 
+32 2 538 65 80 

https://www.facebook.com/ChezTarzan/ 

Title H2

Titulus

Titulus evolueerde van wijnwinkel tot wijnbar met restaurant-allures. Je kan er genieten van een héél fijne kaart met kleine gerechtjes om te delen. Die zijn altijd in het seizoen en worden met liefde bereid door chef-kok Lyla. Veelkleurige worteltjes, in gochujang gemarineerde eierdooier, brochettes van geroosterde en gekarameliseerde rode biet of een moerasbonendip met peterselieolie… Mmm. Met een glas natuurlijke wijn in de ene hand en een glas BRU® in de andere is je maaltijd telkens weer een echte traktatie. En de grootste plus? Elke maand organiseren eigenaars Vivien en Baptiste een sake masterclass en op verzoek zijn er ook proeverijen! 

 

Waversesteenweg, 167a 
1050 Brussel 
+32 2 512 98 30 

https://titulus.be/nl/ 

Title H2

Le Dillens

Lokale ontmoetingsplek, place to be voor je lunch, buurtrestaurant, bar of wijnbar – Le Dillens is het allemaal. De essentie: het fijne zuidelijke sfeertje, dat aan het Julien Dillensplein ontstond toen daar 10 jaar geleden de lichtslingers voor het eerst oplichtten. Met de wijnen zit je altijd goed, want er komen er veel van bij Titulus. En qua eten is fingerfood hier onze favoriet: kabeljauwaccras, gebakken kippenvleugels, geroosterde ribbetjes, een garnalenbisque... Heerlijk! Het grote pluspunt? Dat je hier sowieso moet terugkomen om de rest van het aanbod te ontdekken, met onder meer een lunchbrunch. En dan is er ook nog Le Dillens tweede, meer gastronomische adresje: Ivresse. Ook de moeite! 

 

Julien Dillensplein 11 
1060 Sint-Gillis 
+32 2 538 31 36 

https://www.ledillens.be/ 

Title H2

Winery Boitsfort

In de zomer valt vooral het terras van Winery Boitsfort op. Geen plek zo rustig als de Drie Lindenstraat in Watermaal-Bosvoorde om te genieten van een drankje onder de laatste zonnestralen. De indeling binnen? Half bar, half wijnkelder. Je bent er zeker aan het juiste adres om er je wijn te kiezen en vooral: ervan te genieten! Want de zalige filosofie van de eigenaars is dat klanten de kans krijgen om te proeven vóór ze kopen. De oorspronkelijke wijnwinkel veranderde zo in een ultravriendelijke wijnbar, waar de flessen in de wijnkelder kunnen worden geproefd voor 10 euro kurkgeld. Sommige wijnen zijn natuurlijk, andere biodynamisch, maar dat is niet alles. Hier moet wijn boven alles goed én goed geproduceerd zijn. En de keuken? Proef zeker de uitstekende makreelrillettes en huisgemaakte gravlax van zalm. Grote plus: voor ongeveer 50 euro per persoon organiseert eigenares Laurence een proeverij van wel 7 verschillende wijnen! 

 

Drie Lindenstraat 1 
1170 Watermaal-Bosvoorde  
+32 2 895 77 73 

https://www.winery.be/winery-boitsfort/ 

Title H2

Lekker eten en drinken gaan hand in hand.
Je vindt het natuurlijk bruisende water van BRU® op elk van deze adresjes, want het past ‘als gegoten’ bij elke fijnproeverij. Ons water heeft een perfecte mineraalbalans, die vergelijkbaar is met die van goede wijn. Dat maakt BRU® ideaal om elke smaak helemaal tot zijn recht te laten komen. Probeer de tips van Chloé en Céline van Brussels’ Kitchen dus zéker uit, met een glaasje BRU® erbij. Smakelijk en veel plezier!

Title H2

Title H2

natuurbeeld van een bos
Engagement
Lokaal
Ecologische voetafdruk, CO2-neutraal… wat wilt dat zeggen?
Engagement
Lokaal
Ecologie is niet simpelweg een verkoopspraatje voor BRU®. We werken elke dag om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Ontdek hoe.
Lees dit artikel
0
Een geslaagde kaas- en wijnavond met BRU® en @fouettmagic
Bij élke kaas vind je een perfecte wijn... En in het midden? Daar staat BRU®, natuurlijk!
Lees dit artikel
0
Eten en wijn combineren? Ontdek de adviezen van @helenkookt
Bij élke kaas vind je een perfecte wijn... En in het midden? Daar staat BRU®, natuurlijk!
Lees dit artikel
0
9 bistro’s vol warmte en gezelligheid!
BRU® neemt je mee: ontdek 9 bistro’s van bij ons, die je tijdens de herfst heerlijk warm houden en verwennen.
Lees dit artikel