EMBER: vuur, rook en uitzonderlijke streekproducten.

EMBER: vuur, rook en uitzonderlijke streekproducten.
 

Title H2

Om het jaar goed te beginnen, neemt BRU® je mee naar restaurant EMBER in Mechelen. Daar ruikt het heerlijk naar houtvuur, rijmt gastronomie op vuur en hout en komt er amper gas of elektriciteit aan te pas!

Title H2

Een extra warme plek

Dineren bij EMBER geeft je ook de kans om Mechelen te ontdekken, één van de pareltjes van ons land! De stad heeft een rijke geschiedenis en met haar recent weer opengelegde kanaaltjes is het er heel gezellig. Zeker een bezoekje waard, dus! Ons restaurant van de maand ligt in het historische centrum. Daar vind je een bonte verzameling geklasseerde monumenten, barokke gevels en idyllische steegjes.

EMBER is gevestigd in een prachtig huis in de Guldenstraat. Binnen is de sfeer resoluut eigentijds – het is héél duidelijk dat je hier gastronomisch verwend wordt – maar het interieur is ook bijzonder warm. Vooral omdat in het hart van de keuken van Zino Jacobs het houtvuur knettert!

Title H2

Gastronomie op de grill

Dit is een gedurfde, maar geslaagde combinatie. In zijn restaurant laten chef Zino Jacobs en zijn team hun creativiteit de vrije loop, met maar één doel: je de subtiele en primitieve kracht van roken en grillen op houtvuur laten ontdekken.

Chef Zino is al sinds zijn jeugd gepassioneerd door gastronomie en grillen. Het was zijn vader – Mechels horeca-icoon Jean-Pierre Jacobs – die hem het culinaire virus bijbracht. Na zijn opleiding aan hotelschool Ter Duinen (Koksijde) klom hij snel op, zonder ooit zijn culinaire droom uit het oog te verliezen: vuur en rook!

Een (h)eerlijke keuken

Bij EMBER ligt de nadruk op pure, lokale producten. Witloof, knolselderij, kool, vis, schaaldieren, Mechelse koekoek ... er zijn zoveel lekkere streekproducten! Achter de keuze om met lokale en seizoensgebonden producten te werken, zit bij EMBER niet enkel de trots op wat België te bieden heeft, maar ook het doel om naar een bewuste en duurzame keuken te evolueren. 

Uitzonderlijke producten die nóg uitzonderlijker worden dankzij een gedurfde aanpak, waar amper gas of elektriciteit aan te pas komt! Elk gerecht is zowel verfijnd als creatief en weerspiegelt een diep respect voor natuur en product.

Title H2

Met BRU® geniet je nog meer van deze unieke ervaring

EMBER is niet zomaar een restaurant. Het is een plek die je uitnodigt om de smaak van vuur en de essentie van gastronomie te herontdekken.

Laat je leiden door een degustatiemenu, waarbij BRU® elk gerecht alle eer aandoet. Geen wonder dat ons water wordt aanbevolen door de grootste chefs.

Geniet van dit warme moment!


Goed om te weten:

- EMBER is geopend van woensdag tot en met zaterdag van 19.00 tot 23.00 uur.
- Reserveren kan alleen per e-mail (antwoord binnen 48 uur).


EMBER.

Guldenstraat 9
2800 Mechelen
info@embermechelen.be

Title H2

Title H2

glas water in een bron
Water
Ken jij het verschil tussen BRU® en kraanwater?
Water
Het mineraalwater BRU® is van nature zuiver, kraanwater moet gezuiverd worden. En dat is slechts één van de vele verschillen.
Lees dit artikel
lokale producent en consument in een tarweveld
Lokaal
Hoe lokaal ben jij? Doe de test!
Lokaal
Is lokaal kopen al een dagelijkse gewoonte geworden? Doe onze test, ontdek hoe lokaal je bent en hoe je het nóg beter kan doen.
Lees dit artikel
0
Gastronomie
BRU® - Restaurant van de maand: Vis Van A
Gastronomie
Sterrenchef Bart De Pooter stond 30 jaar aan het roer van restaurant ‘Pastorale’ in Reet, opende recent gastronomisch restaurant ‘Wildn’ en hotelrestaurant ‘Plantn’ in hotel ‘Sapphire House’ van de Marriott-groep, is consultant voor Marriott en Sodexo… runt ‘Gare Maritime’ in Tour & Taxis, verzorgt catering op ‘Tomorrowland’ én opende op 14 januari 2023 restaurant ‘Vis van A’ aan de Rijnkaai in Antwerpen… Hoog tijd voor een gesprek met deze bezige bij!
Lees dit artikel
0
Balletjes met kalkoenrestjes
Heb je nog kalkoen over? Maak er dan lekkere balletjes van met Fouettmagic. Heerlijk in een groentebouillon, perfect voor na de feesten!
Lees dit artikel