Title H2

Restaurant van de maand: Ensō District Hotel & Woyo Eatery

Title H2

Je vindt het Ensō District Hotel in Knokke-Heist, in de net gebouwde Lake District Tower in het hart van Duinenwater. Dat is de bruisende wijk die in ontwikkeling is rond het station van Knokke-Heist. Je kan er wandelen door het nabijgelegen natuurgebied, genieten van een dagje strand én de trendy winkels in de stad verkennen.

Het hart van het nieuwe Ensō District Hotel? Dat is het in juli 2023 geopende restaurant Woyo Eatery. Met zoveel nieuwigheid (én die vreemde namen) is onze nieuwsgierigheid natuurlijk gewekt. Tijd voor een gesprek met Shannon, manager van zowel het hotel als het restaurant.

Title H2

We vallen meteen met de deur in huis. Waar komt de naam Woyo Eatery vandaan? Is Woyo een exclusief runderras dat jullie serveren? Of is de naam soms afgeleid van de befaamde kreet “Geordie Shore woyo!”? 

Shannon: “Woyo” staat inderdaad voor die energieke kreet die je wel eens hoort. Die veel enthousiasme uitstraalt, die aanzet tot iets leuks.

Geweldig! Shannon, jij bent de manager van zowel het hotel als het restaurant. Hoe ben je hier terechtgekomen?

Ik heb de afgelopen 10 jaar in de gastronomische sector gewerkt. Ik was vooral bezig met de organisatie, maar ik was ook sommelière. Toen ik kinderen kreeg, ging ik voor daghoreca en ben ik bij het Ensō Boutiquehotel terecht gekomen, met 8 kamers. En nu zijn we verhuisd naar deze nieuwe plek, het Ensō District Hotel, met 34 kamers én een dagrestaurant.

Het is écht een mooie plek. Was het bij het ontwerpen van de Lake District Tower al de bedoeling dat er horeca in terecht zou komen?

Absoluut. De appartementen in het bovenste gedeelte van de toren zijn zelfs nog niet helemaal klaar, zo nieuw is het allemaal. Maar wij zijn dus al open van begin juli 2023.

Title H2

En waar komt de naam Ensō vandaan?

De naam Ensō is Japans en staat voor rust, balans, harmonie en het vinden van je innerlijke zelf. Wie langskomt, ontdekt het direct. 

Aha, dat verklaart jullie eigen kleurenpalet, met vele zachte zandkleurtinten. In het interieur creëer je zo meteen een rustige en harmonieuze sfeer.

Ja, gasten in het hotel én het restaurant komen meteen tot rust. Echt mooi om te zien. Het is ook zalig om hier te werken: iedereen is hier altijd zen. 

In het restaurant bieden jullie ontbijt, brunch en lunch aan, maar geen avondservice. Klopt dat?

Ja, we zijn voorlopig dus een dagrestaurant. Omdat we in het hotel geïntegreerd zijn, hebben we een specifieke ochtendservice met een uitgebreid à-la-carteontbijt. Overdag kan je hier ook terecht voor brunch en lunch. En omdat we pas op 3 juli 2023 opgestart zijn, wachten we voor ’s avonds nog héél even af om te zien hoe we dat gaan aanpakken. 

Title H2

In het restaurant focussen jullie op verse, lokale ingrediënten en innovatieve smaken. Jullie gaan van klassieke Belgische gerechten tot internationale favorieten. Vertel!

Tine en Tim, de eigenaars, hebben heel wat gereisd en internationale horeca-ervaring opgedaan, met onder meer een lang verblijf in New York. Zij hebben al hun ideeën in dit verhaal meegepakt en een keukenteam samengesteld met zowel specialisten in de traditionele keuken als experts in internationale gerechten. Op die manier ontstaat er de interessante mix die we onze gasten kunnen aanbieden.

Werken jullie volgens de seizoenen?

We werken met een zomer- en winterkaart. Op de zomerkaart staat bijvoorbeeld een populaire poké bowl, terwijl je op de winterkaart een heerlijke spicy noedelsoep vindt, die erg in trek is. Die kaarten zijn dus vast, maar ze zijn niet noodzakelijk heel erg klassiek. Maar het is een feit: veel klanten komen echt om specifieke gerechten te eten. Die laten we dus altijd op de kaart staan. Toch durven we ook een nieuw gerecht op de kaart te zetten, waar klanten – soms een beetje tot onze eigen verbazing – echt enthousiast over zijn. Het leven is duidelijk aan de durvers!

Title H2

Hoe gaan jullie om met het ‘lokale’ gegeven? Qua leveranciers? Qua producten?

We proberen inderdaad zoveel mogelijk met lokale leveranciers te werken. Voor het hotel werken we bijvoorbeeld samen met het Belgische RainPharma, dat dieet- en verzorgingsproducten aanbiedt en recent hebben we een akkoord gesloten met een slager hier in de buurt, voor het aanleveren van ons vlees. Maar ook onze confituur wordt lokaal gemaakt. En natuurlijk is er het Belgische water van BRU®. Dat hebben we echt gekozen voor zijn natuurlijke bubbels en neutrale smaak. Die passen perfect bij de gerechten die we serveren en dat wordt door onze klanten heel erg geapprecieerd.

Het Ensō District Hotel en Woyo Eatery? Hoog tijd om beiden eens uit te proberen en op een smakelijke manier helemaal zen te worden. Woyo!

Ensō District Hotel & Woyo Eatery

Duinenwater 6

8300 Knokke-Heist

Telefoon +32 50 733 837

 

Restaurant: hello@woyo.be

Hotel: info@ensodistricthotel.be

Boekingen hotel: reservations@ensodistricthotel.be

Title H2

0
Gastronomie
Aan tafel
BRU® - Restaurant van de maand: Den Bonten Oss
Gastronomie
Aan tafel
Je hebt het gemerkt: nu de zomer in aantocht is, zijn we bij BRU® helemaal ‘into’ barbecueën. Logisch dus, dat restaurant van de maand een heus barbecuerestaurant is: Den Bonten Oss in hartje Lommel. Eigenaar Hanneke Borrenberghs verwelkomt ons met open armen in haar prachtige zaak.
Lees dit artikel
0
BRU® - Restaurant van de maand: Mil & Zim
Dit najaar trekken we naar Waremme, naar wijnbar Mil & Zim, waar we kennismaken met de sprankelende eigenaar François Fagnoule. François is een wijnliefhebber met een behoorlijk atypische achtergrond. Hij aarzelde niet om zijn leven op zijn kop te zetten om ons de mooiste flessen wijn te laten ontdekken. Neem alvast een glas, hier komt zijn verhaal!
Lees dit artikel
0
Leve onze BRU®isende Belgische Bistronomie!
In een joviale sfeer en op een betaalbare manier genieten van een kwaliteitsvolle kaart, die je niet op je honger laat zitten, da’s de essentie van bistronomie.
Lees dit artikel
0
Eerste afspraakje? Laat je date sprankelen met BRU.
Het is zover, je hebt ein-de-lijk die date gepland. Je wacht vol ongeduld tot het moment is aangebroken, met een bang hartje natuurlijk. Je wil dat alles magisch verloopt? Stel jezelf dan eerst en vooral deze vraag: waar gaan jullie afspreken? BRUgeeft alvast een paar ideetjes om dit romantische afspraakje te doen sprankelen. Veel geluk ;)
Lees dit artikel

Title H2