Title H2

BRU® heeft 100.000 kwaliteitsinspecteurs!

Title H2

Er zitten enorm veel bijtjes rond de bron van BRU® en da’s goed nieuws voor de biodiversiteit.
Want aan de omvang van bijenpopulaties kan je zien hoe het met de natuur gesteld is.
Dat zit zo:
 

Bestuiving

Bijen maken honing. Lekker. Maar we hebben nog veel méér voedsel aan bijen te danken. Tijdens hun zoektocht naar nectar nemen bijen immers stuifmeel mee, waardoor ze voedselgewassen en wilde planten bevruchten.

Bijen zijn dus superbelangrijk.

 

Signaalfunctie

Bijen hebben ook een signaalfunctie. Ze kiezen namelijk altijd de meest pure plekjes om te leven. Als de bijenbestanden en bijensterfte dan grote schommelingen doormaken, is er iets aan de hand, waarin de mens bijna altijd een rol speelt. Denk maar aan het gebruik van pesticiden en de onophoudelijke verstedelijking, waardoor bijen minder ruimte hebben om te leven.

De bijen van BRU®

Bij BRU® gebruiken we onze bijen om de biodiversiteit in onze waterbekkens te beschermen én te verbeteren. En onze bijtjes sporen ook vervuilende stoffen op.

Dat gaat zo: onze partner BeeOdiversity plaatste 2 bijenkolonies op een oppervlakte van 4.258 hectare, met in totaal 100.000 bijen. Als we stalen nemen van het stuifmeel en de nectar die de bijen meebrengen naar hun korven, kunnen we wetenschappelijk vaststellen of er verontreinigingen in zitten. Zo weten we zéker hoe het met welbepaalde gebieden rond onze bron gesteld is. Wat dan weer een garantie is voor de kwaliteit van ons mineraalwater.

 

Verbeteren is de boodschap

BeeOdiversity geeft ons ook advies over wat we kunnen doen om de leefomgeving van onze kleine bestuivers te verbeteren. Zo hebben we al verschillende insectenhotels geplaatst.

Title H2

De SPADEL-groep was de éérste om te kiezen voor omgevingsmonitoring met bijen, waardoor BeeOdiversity in staat was om deze werkmethode verder te ontwikkelen.
 
Een echte win-win-win-win-win-win-situatie, dus!

Ontdek de andere artikels

Title H2

natuurbeeld van een bos
Engagement
Lokaal
Ecologische voetafdruk, CO2-neutraal… wat wilt dat zeggen?
Engagement
Lokaal
Ecologie is niet simpelweg een verkoopspraatje voor BRU®. We werken elke dag om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Ontdek hoe.
Lees dit artikel
Kinderen pompen water uit een drinkwaterbron in Rwanda
Engagement
BRU® zet zich wereldwijd in om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen
Engagement
Om koolstofneutraal te worden, neemt BRU® deel aan Water Access Rwanda, dat de ecologische voetafdruk verkleint en de toegang tot zuiver water vergemakkelijkt.
Lees dit artikel
B Corp, zoals BRU®!
BRU® - B Corp-gecertificeerd zijn, wat betekent dat nu echt?
BRU® - B Corp, zoals BRU®! We zijn er echt trots op dat we sinds begin 2022 B Corp-gecertificeerd zijn.
Lees dit artikel