Want aan de omvang van bijenpopulaties kan je zien hoe het met de natuur gesteld is. Dat zit zo:
Title H2
Title H2
Want aan de omvang van bijenpopulaties kan je zien hoe het met de natuur gesteld is. Dat zit zo:
Bestuiving
Bijen maken honing. Lekker. Maar we hebben nog veel méér voedsel aan bijen te danken. Tijdens hun zoektocht naar nectar nemen bijen immers stuifmeel mee, waardoor ze voedselgewassen en wilde planten bevruchten.
Bijen zijn dus superbelangrijk.
Signaalfunctie
Bijen hebben ook een signaalfunctie. Ze kiezen namelijk altijd de meest pure plekjes om te leven. Als de bijenbestanden en bijensterfte dan grote schommelingen doormaken, is er iets aan de hand, waarin de mens bijna altijd een rol speelt. Denk maar aan het gebruik van pesticiden en de onophoudelijke verstedelijking, waardoor bijen minder ruimte hebben om te leven.De bijen van BRU®
Bij BRU® gebruiken we onze bijen om de biodiversiteit in onze waterbekkens te beschermen én te verbeteren. En onze bijtjes sporen ook vervuilende stoffen op.
Dat gaat zo: onze partner BeeOdiversity plaatste 2 bijenkolonies op een oppervlakte van 4.258 hectare, met in totaal 100.000 bijen. Als we stalen nemen van het stuifmeel en de nectar die de bijen meebrengen naar hun korven, kunnen we wetenschappelijk vaststellen of er verontreinigingen in zitten. Zo weten we zéker hoe het met welbepaalde gebieden rond onze bron gesteld is. Wat dan weer een garantie is voor de kwaliteit van ons mineraalwater.
Verbeteren is de boodschap
BeeOdiversity geeft ons ook advies over wat we kunnen doen om de leefomgeving van onze kleine bestuivers te verbeteren. Zo hebben we al verschillende insectenhotels geplaatst.