Title H2

De leukste smaakfestijnen voor foodies!

Title H2

Ben je dol op lekker eten én heel nieuwsgierig naar nieuwe smaken? Dan ben je een echte foodie. Niet helemaal zeker? Doe dan hier de test! 

Zie je wel? Jij gaat graag in de keuken aan de slag met lokale ingrediënten van hier én met de nieuwste tips & tricks die je van culinaire experts hebt opgestoken. Én je deelt je passie graag met je vrienden en familie, door hen thuis uit te nodigen of mee te nemen naar jouw favoriete foodplekjes of food events.

En dat komt goed uit, want BRU® zet voor jou een aantal supergezellige culinaire smaakfestijnen op een rijtje. Ontdek ze, spreek snel af met je vrienden en geniet ervan!

Title H2

Antwerpen Proeft

Antwerpen Proeft heeft al 15 edities ‘achter de kiezen’. Op het lekkerste foodfestival ‘van ’t Stad’ aan de Waagnatie vind je 4 dagen lang gerenommeerde restaurants en speciaalzaken, sterrenchefs, jong nieuw keukengeweld en tv-koks. Doe je samen met je vrienden of familie tegoed aan hun signatuurgerechten in degustatievorm en geniet van topgerechtjes aan zachte prijsjes. Wil je zelf aan de slag? Doe dan mee met de gratis kookdemonstraties of workshops. Antwerpen Proeft is de perfecte plek voor een culinaire afspraak/ontdekkingsreis dicht bij huis!

Meer info vind je op https://www.proeft.be/

Title H2

Streat Fest

Zin in feest en lekker eten? Kom in mei dan samen met je foodie-vrienden naar Streat Fest, het streetfood-festival op de site van Tour & Taxis in Brussel. Je geniet er 4 dagen lang van wat chefs, bistronomen en andere foodexperten uit heel België je voorschotelen. En ook hier vind je een markt van lokale producenten en een brede waaier aan boeiende workshops. Maar evengoed kan je ook een optreden of dj-set meepikken. Streat Fest? Da’s een bruisend Belgisch culinair feestje. Klaar om erin te vliegen? Spreek dan dringend af met je besties! Meer info vind je hier.

Title H2

Mastercooks Jongerenveertiendaagse

Tijdens de jaarlijkse Mastercooks Jongerenveertiendaagse kan je de keukens van meer dan 30 verschillende topchefs ontdekken. In de restaurants van deze ‘Masterchefs’ en ‘Young Masters’ kan je – als je tussen de 18 en de 30 bent – tegen een speciaal voorkeurtarief genieten van een heerlijk menu. De prijzen verschillen naargelang de Michelin- en Gault&Millau-beoordelingen van de deelnemende restaurants. Zeg nu zelf: is dit geen geweldige buitenkans om met je vrienden af te spreken en kennis te maken met nieuwe culinaire, gastronomische hoogstandjes?

Van zodra de nieuwste editie van start gaat, kan je je hier reserveren.

Title H2

Restodays
De RestoDays zijn het grootste terugkerende culinaire evenement in België en Luxemburg, met 50 deelnemende klasseresturants. Je geniet telkens 17 dagen lang van een meergangenlunch of -diner aan zachte prijsjes, die bepaald worden aan de hand van de Gault&Millau-score van elk restaurant. Zo betaal je 46 euro voor een driegangenlunch bij een restaurant met een score van 14/20. Per provincie kan je samen met je foodie-vrienden of familie kiezen uit een flink aantal deelnemers met een onweerstaanbaar aanbod voor fijnproevers!

Samen afspreken? Dat doe je via de website van RestoDays.

Title H2

Pop-ups & summer rooftops
Voor wie het heerlijk vindt om tijdelijke restaurants te ontdekken op toplocaties, zijn de culinaire tips op de lifestylepagina’s van Le Soir vaak om duimen en vingers bij af te likken. Een nieuwe pop-up of rooftop-bar, een gastronomische ervaring op een magische plek in het woud, in een kasteeltuin, op het water of zelfs in de lucht? Op SoSOir vind je het allemaal (én je geeft jezelf én je vrienden de kans om je Frans een beetje te oefenen, natuurlijk). Nog méér lokaal lekkers vind je in onze Belgische Ardennen. Zin in een culinair tripje met zijn allen?

Lees dan dit artikel en spreek snel af met je vrienden en familie!

Title H2

Brussels Kitchen Brunch Club
Het leuke ‘Brunch Club’-concept van culinaire onlinegids ‘Brussels’ Kitchen’ is echt een heerlijke aanrader. Zeg nu zelf: wat is er leuker dan elke maand genieten van een nieuwe Brunch Club, gepresenteerd door telkens een nieuwe chef en zijn/haar team? Natuurlijk heeft elke chef ook een plekje in de onlinegids. Het idee is dus om via de brunch ook de andere culinaire specialiteiten van elke chef te ontdekken. Leuk, lekker én lokaal. Ideaal voor een gezellig en lekker samenzijn met je vrienden!

Meer info vind je in dit artikel.

Title H2

0
BRU® - Restaurant van de maand: Canapé
Voor wie houdt van lekker aperitieven, is er nu de nieuwe hotspot Canapé in Tervuren. Niet zomaar een restaurant maar een uniek apero-concept dat een nieuwe draai geeft aan het typische aperitiefmoment. Topchef Jeroen De Pauw legt ons uit wat Canapé zo uniek maakt.
Lees dit artikel
0
BRU® - 9 unieke plekken voor een zonnige picknick.
BRU® neemt je mee naar buiten en toont je 9 geheime topplekken voor een picknick met familie en vrienden.
Lees dit artikel
0
9 bistro’s vol warmte en gezelligheid!
BRU® neemt je mee: ontdek 9 bistro’s van bij ons, die je tijdens de herfst heerlijk warm houden en verwennen.
Lees dit artikel
0
BRU® - Restaurant van de maand: Mil & Zim
Dit najaar trekken we naar Waremme, naar wijnbar Mil & Zim, waar we kennismaken met de sprankelende eigenaar François Fagnoule. François is een wijnliefhebber met een behoorlijk atypische achtergrond. Hij aarzelde niet om zijn leven op zijn kop te zetten om ons de mooiste flessen wijn te laten ontdekken. Neem alvast een glas, hier komt zijn verhaal!
Lees dit artikel

Title H2