Title H2

Tarbot en langoustine met vanille, door Arnaud Munster

Title H2

Voor 4 personen

4 langoustines 8/12
1 tarbot
1 ei
5 g inktvisinkt
10 cl room
peper & zout
1 raap

Voor de krokantjes
40 ml neutrale olie
2 eiwitten
50 g bloem
12 g codiumpoeder
5 g inktvisinkt

Voor de saus
1 grote wortel
1 ui
10 cl cognac
200 cl visbouillon
1 vanillestokje

Title H2

Bereiding

Begin met het bereiden van de vulling. Nadat je de scampi's hebt opengesneden, meng je het vlees van de helft van de scampi's met het ei, een beetje inktvisinkt en de room. Breng op smaak met zout en peper. Hak de rest van het langoustinevlees fijn en voeg toe aan het mengsel. Bewaar de karkassen voor de saus!

Haal de filets met een scherp mes van de tarbot en verwijder de huid. Snijd elke filet nog eens doormidden, zodat hij open kan. Kruid met zout en schep er een flinke lepel vulling op. Vouw de filet om en wikkel strak in huishoudfolie. Stoom op 62°C tot ze vanbinnen gaar zijn.

Bereid de krokantjes: meng de olie met het eiwit, het inktvisinktpoeder en de bloem. Giet in een zeewiervorm. Als je geen zeewiervorm hebt, maak dan een zeewierpatroon door het mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat te gieten. Bak in een voorverwarmde oven op 180°C (je zeewier moet knapperig zijn).

Snijd de raap in plakjes met een lintsnijder en rol op tot een cilinder. Snijd in partjes en bak in boter.

Nu de saus: verhit olie zachtjes in een pan en bak de langoustinekarkassen samen met de wortel en de ui. Als het geheel mooi gekleurd is, blus je met de cognac en bevochtig je met de visbouillon. Zeef de saus, voeg het vanillestokje toe en laat inkoken.

Tijd om te dresseren! Snijd mooie stukken van je visballotines. Leg op elk (voorverwarmd) bord een stuk ballotine en een stuk raap. Leg een krokantje van zeewier op de raap en giet een royale lepel saus in het midden. Dien onmiddellijk op.

Smakelijk!

Title H2

Title H2

0
9 bistro’s vol warmte en gezelligheid!
BRU® neemt je mee: ontdek 9 bistro’s van bij ons, die je tijdens de herfst heerlijk warm houden en verwennen.
Meer weten
0
BRU® - Clementinemocktail
@fouettmagic is een fijnproefster pur sang en ze heeft een passie voor lekker eten. Logisch dat ze heel graag kookt om zichzelf en anderen te plezieren. Voor de feestdagen deelt ze graag haar droommenu met jullie: feestelijk, maar niet al te ingewikkeld... gastronomisch, maar met een lichte toets. Dat wordt heerlijk genieten tijdens de feestdagen!
Meer weten
0
Veggie vol-au-vent “express” met champignons
Zin in veggie? Onze influencer Meggan inspireert je graag met haar “expressrecept” voor een heerlijke paddenstoelenvol-au-vent.
Meer weten
0
Topchefs kiezen voor BRU®. Jij ook?
Je vindt BRU® vaak terug op de tafels van gastronomische restaurants. Wat zou het toch zijn dat zoveel topchefs voor ons water doet kiezen?
Meer weten