Title H2

Organiseer je een pré-kerstdiner? Kies voor een chic buffet of aperitiefdiner

Title H2

De feestdagen komen eraan! Sta je al te popelen om mensen uit te nodigen? Waarom zou je wachten tot 24 of 31 december? Vóór de gekte van de feestdagen zelf losbarst, is het het ideale moment om je familie en vrienden samen te brengen voor een gezellig, stressloos avondje met eten en drinken.

Title H2

Een andere formule

Als iedereen het eens is over een datum, is het moeilijkste eigenlijk al achter de rug 😉. Vanaf nu kan je ernaar uitkijken om iedereen bij jou thuis samen te brengen. Dé vraag is dan: wat ga je koken? Je wilt alleszins een heerlijke maaltijd bereiden die die naam méér dan waard is – het ís tenslotte bijna Kerstmis – maar je hebt geen zin om de halve avond in de keuken te staan. Terecht, natuurlijk! Dé oplossing? Verander van formule.

Title H2

(Niet) aan tafel!

Vergeet de traditionele drie- of viergangendiners die altijd aan tafel worden geserveerd. Ga in plaats daarvan voor het “alles staat klaar, iedereen bedient zichzelf”-idee. Een chic buffet of een aperitiefdiner (de zogenaamde “full option” borrel) zijn twee smakelijke en praktische formules, waarmee je tijdens het feest je schort kunt weghangen, om volop te genieten van je gasten!

De voordelen:

  • Je maakt alles op voorhand klaar, dus er is geen stress.
  • Je kunt aan je gasten vragen om zelf een gerecht mee te brengen.
  • Er is voor elk wat wils: flexi- en vegetariërs, veganisten, mensen met een intolerantie.
  • Iedereen eet naar hartenlust.
  • Kinderen mogen rondlopen.
  • Je praat met meer mensen.

Title H2

Chic buffet

Het idee: gebruik je eettafel eens ánders: presenteer er je gerechten en ingrediënten op, in plaats van aan tafel te gaan zitten. Tijdens een buffetavond kan je immers ook op de sofa, staand of bij het haardvuur eten. Wat maak je klaar? Gerechten om te delen, die je 's ochtends of de avond ervoor klaarmaakt.

Tip: “buffet” betekent niet noodzakelijk “koud”. Je kan zeker ook warme gerechten serveren. De enige voorwaarde: presenteer in bakjes of potten met een deksel.

Suggesties (en receptideeën):

 

Tip: besprenkel een salade, tartaar of quiche met een paar druppels truffelolie voor een feestelijk tintje (maar let op: niet iedereen houdt van truffelolie).

Title H2

Aperitiefdiner

Het idee: de hele avond proosten en knabbelen, zonder ooit echt te gaan zitten om te eten. Dus veel kletsen en veel lachen. Wat eten we? Hetzelfde als bij een aperitief, maar dan gevarieerder en royaler. Ook hier maak je alles van tevoren klaar. Je hoeft dus niet in de keuken te staan.

Suggesties (en receptideeën):

Title H2

Desserts!

Wil je je gasten een zoete afsluiter “in thema” aanbieden? Bied hun dan een keuze aan uit twee of drie verschillende desserts, die je makkelijk kan delen. Bijvoorbeeld: citroentaart + walnotentaart + een appel/peer-crumble. Je kan ze zelf bakken óf kopen bij je favoriete patisserie.

Title H2

En in de glaasjes?

Qua drankjes is er keuze te over bij al dit heerlijks. Hier vind je een paar suggesties:

  • Met alcohol (én met mate): lokaal bier (ken je La Glezia?), bubbels (waarom geen goede prosecco), Belgische wijn.
  • Zonder alcohol: Belgian Mule, Kombucha Agrumes, Pear Fizz ... ontdek de beste BRU® mocktailrecepten.
  • En water! Wist je dat BRU® ideaal is voor een chic buffet of een aperitief? Dankzij de neutrale smaak en fijne natuurlijke bubbels zorgt ons water voor een vlotte overgang tussen elk gerecht, schotel of hapje.

Title H2

Wil je je pre-kerstfestiviteiten extra pit geven? Zorg dan voor nóg meer sprankeling tijdens je chic buffet of aperitiefdiner, met de speciale BRU®-fles, ontworpen door Denis Meyers. Deze Belgische kunstenaar koos woorden die passen bij de BRU®-spirit, en toverde de iconische fles om in een object om te delen. Imponeer dus je gasten en voeg een finishing touch toe, die je feestmomenten zal doen bruisen als nooit tevoren.

 

Heb je genoten van je 'chic buffet' of 'aperitiefdiner' en was het een groot succes? Dan houdt niets je tegen om het idee nog eens te herhalen op oudejaarsavond. Dit jaar kook je minder en geniet je des te meer. Fijne feesten!

Title H2

Title H2

0
Een geslaagde kaas- en wijnavond met BRU® en @fouettmagic
Bij élke kaas vind je een perfecte wijn... En in het midden? Daar staat BRU®, natuurlijk!
Lees dit artikel
0
Gastronomie
Aan tafel
Leuke tips voor een geslaagd aperitief, door @simply.morane.
Gastronomie
Aan tafel
BRU® - Hapjes, de juiste presentatie en mocktails… Aperitieven is een echte kunst. Van @simply.morane krijg je alle tips om te genieten zónder zwaar gevoel achteraf.
Lees dit artikel
0
Aan tafel
Eindejaar is in zicht en hier zijn de tips van BRU® al!
Aan tafel
Je kijkt uit naar de feestdagen, maar ben je er ook klaar voor? Van het aperitief tot het diner en de tafeldecoratie, wij vertellen er je alles over.
Lees dit artikel
0
BRU® - Drijvend eiland met amandelcrème
Drijvend eiland met amandelcrème
Lees dit artikel